De fasen van de Maan 

MaanIk denk dat we allemaal wel eens naar de maan hebben gekeken met een gevoel van ‘wauw, wat is de maan mooi’ of ‘wat staat die dicht bij’. Zelf vind ik de maan heel fascinerend. Hoe meer ik er over te weten kom, hoe interessanter ik de maan vind. Daarom wil ik jullie graag meenemen in een stukje kennis van de maan. 

Winterzonnewende, begin van de winter 


 Winter zonne wendeDe aarde heeft ongeveer 365 dagen nodig om rond de zon te draaien. De stand van de zon
geeft onze maanden, seizoenen en de dierenriemtekens. Begin van zomer en winter worden bepaald door de zonnewende. Op 21 december dit jaar is de winterwende, het is dan de kortste dag van het jaar op het Noordelijk halfrond. Het wordt ook wel midwinter genoemd. Het is het moment waarop de dagen weer langer worden. Deze dag wordt in veel landen gevierd met het feest van de terugkeer van het licht en het leven (Yule, Yoel, Lucia, Inti Raymi). 

 

Voeding

avocado spinazie soepWat is nu gezonde voeding? En hoe zorg je dat je het juiste eet dat goed voor je is? Je kunt het vanuit verschillende kanten bekijken. Belangrijk is dat je goed naar je eigen lichaam leert luisteren. Wat voelt goed als ik het eet, krijg ik er een goed gevuld gevoel van en geeft het me energie.

 

 

 

 

 

Voetreflex-plus massage: Wat houdt het in?

Blog foto voet organen

 

Masseren van de voeten is heerlijk ontspannend, maar voetreflex-plus massage is meer. Voetreflexologie heeft zowel een ontspannende als een therapeutische werking. Voetreflex-plus massages worden vanuit westers als oosters oogpunt benaderd. Met deze massage activeer je het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

 

                                                                                                                                                          

Met je aandacht naar je voeten. Wat voel of zie je dan?

ons breinAls we de voeten nader gaan bekijken, verschillen de linker- en rechtervoet van elkaar. Het verschil ontstaat vanuit onze hersenen. De linker hersenhelft stuurt processen aan die te maken hebben met concrete en bewuste zaken. De rechter hersenhelft stuurt processen aan die te maken hebben met onder- en onbewuste zaken.                                                                                                                                           

Samenhang tussen je brein en je darmen

 

Hong Kong 0063Wist je dat wat je eet niet alleen invloed heeft op de darmen maar ook het brein? De meesten eten omdat ze honger hebben. Er zijn weinig mensen die denken dat het lichaam ‘gevoed’ moet worden. Ons brein vraagt veel energie, net zoals de darmen.

 

 

Lente

 

hout

Lente – Element Hout. Op 21 maart is hier in de westerse wereld de lente begonnen. Wist je dat de lente volgens de Chinese Geneeskunde al twee weken eerder is gestart?

 

 

 

Yin en Yang: Wat je ervan moet weten?

Yin

Alle substanties hebben een Yin en Yang kant. Iets is niet absoluut Yin of absoluut Yang. Yin en Yang zijn tegenovergesteld, maar vullen ook elkaar aan. Yin en Yang gaan in elkaar over. Hoe dat precies zit leggen we hier uit.

 

 

Omelet -Element Hout

hout

Omelet met verse kruiden. Omelet voor ontbijt? Ik vond dit recept van Jutta Koehler zeer verfrissend en smaakvol. Het is een gerecht bedoeld om te eten in de lente; en voldoet aan de vijf elementen.  

 

 

 

 

De zomer is er!!!

 

Vuur

Zomer – Element Vuur.  Het Vuur Element staat voor zomer.  Ben jij een Vuur type?  Bij een vuur type horen de emoties vreugde, blijdschap, plezier maken, respect en levenslust. Diegene is helder van geest en zijn intuïtie is sterk.

 

 

Nazomer - Element Aarde

 

aarde

Het element Aarde speelt een rol tussen elk van de seizoenen. Het zorgt voor transformatie. Element Aarde zorgt voor transformatie van de herfst naar de winter, van winter naar de lente,en transformatie van de lente naar de zomer. 

 

 

 Herfst - Element Metaal

 

MetaalHet element Aarde zorgt voor 60% van de energie door het verwerken van de voeding die je tot je neemt. De overige 40% wordt door het element Metaal verzorgt door de ademhaling.