HOUT element - LENTE (maart-april-mei)

lentebloesem
Voor ons is de lente het begin van groei, van de blaadjes en knoppen in de bomen, het leggen van een ei door de vogels. De zon die zijn warmte weer krijgt, maar ook de sneeuwbui die nog kan vallen. Het wordt weer langer licht en we hebben de behoefte om de ramen op te gooien en het huis schoon te maken, zodat de frisse wind door het huis kan gaan. Hout is het element van kracht die groei en verandering geeft.

 

Volgens de Nei Tsjing; ‘de krachten van de lente zorgen in de hemel voor wind en op aarde voor het hout. Ze maken in het lichaam de lever en galblaas, spieren en pezen en ogen. Ze geven de zure smaak. Ze laten woede ontstaan en de kracht om de klank van een schreeuw voort te brengen...’

De wind die het zaadje verspreidt en in de aarde uit kan groeien tot een stevige boom.

Ieder leven heeft zijn eigen blauwdruk. Hoe meer je naar je levensplan leeft, hoe gezonder en gelukkiger je kunt zijn. Je leven zal vrij en onverstoord stromen. 

Komen er stagnaties of blokkades op je pad dan geeft dit fysiek, mentaal en emotioneel problemen. De Lever en Galblaas zijn gekoppeld aan het Hout element en is verbonden met ons zonnevlechtcentrum. Het 3e chakra, het energiecentrum voor het ‘ik’ en de wilskracht. Dit gebied is de schakel tussen het hogere spirituele en het lagere aardse van de maatschappij. Waar word jij door geleid? 

Ben jij een Houttype?

Element Hout 3- Trigram Donder en Hout 4- Trigram Wind (NSK - I Tjing)

De karaktereigenschappen van het Hout element kun je in 2 typen verdelen; De Donder (3) en De Wind (4). Ben je in balans dan ben je flexibel en veerkrachtig. Zit er een bepaalde speelsheid in je denken en voelen. Sta je voor vernieuwing en hak je knopen door en kun je grenzen verleggen. En als Donder ben je zeer energiek en kun je met de vuist op tafel slaan. Maar als Wind ben je zachtmoediger, breng je harmonie, ga je op onderzoek uit en tast je je omgeving af. 

Uit balans komt er woede en frustratie naar boven. De Donder kan het laten donderen, laten exploderen. Het gaat op oorlogspad en kan rancuneus zijn, houdt geen rekening met gevoelens van anderen en kan over grenzen heen gaan en alleen aan zijn eigen ‘ik’ denken. De Wind zal anderen vaak corrigeren, wordt ongeduldig en kan stormachtig gedrag vertonen. Het is zijn richting kwijt en heeft geen doel of visie en kan zichzelf in de slachtofferrol zien. 

Mensen die een houttype Donder zijn, komen vaak met nieuwe ideeën, kunnen goed een netwerk om zich heen creëren, knopen doorhakken en veranderingen forceren. Terwijl het houttype Wind veel diplomatieker zal zijn, de ideeën zal verduidelijken en loyaal naar de groep is. Het zal onderzoek doen en het tot in details uitwerken. Voelt zich gelijkwaardig aan de ander. 

Wil jij weten wat voor een type je bent, neem dan contact op voor een afspraak voor een karakteranalyse volgens de Nine Star Ki en de I Tjing. Zo kom jij te weten wat jouw blauwdruk van het leven is.

In mijn volgende blog zal ik meer vertellen over de ziektebeelden die passen binnen het Hout element, dus houdt de website in de gaten. 

cadeau geven

Wilt u iemand verrassen met een persoonlijk en bijzonder cadeau? Dan is een Pure Time Wellness cadeaubon precies wat u zoekt!

© 2024 All Rights Reserved PureTimeWellness, Netherlands