Sterrenhemel en karaktereigenschappen


IMG 4989Zelf ben ik heel erg gefascineerd door de sterrenhemel. Bij een heldere avondhemel zoek ik naast de maan ook altijd meteen naar de Poolster en de Grote Beer (steelpannetje). En wist je dat het lijkt alsof de Grote Beer om de Poolster heen draait. Maar in werkelijkheid draait de aarde in 1 dag om zijn as en staat de Poolster zo recht boven de Noordpool dat het lijkt of deze ster stilstaat en de andere sterren eromheen draaien.  De Poolster is de laatste ster van de Kleine Beer (kleine steelpannetje), en is verder minder goed zichtbaar als de Grote Beer. Vroeger gebruikte zeelieden de sterrenhemel om te zien waar ze waren.

 

Naast deze sterrenbeelden zijn er nog 88 sterrenbeelden, waarvan er 12 bij ons heel bekend zijn. De zon doet er een jaar over om in ieder van deze sterrenbeelden te staan. De maan doet er 28-30 dagen over om in ieder sterrenbeeld te staan. Aan al deze sterrenbeelden worden ook karaktereigenschappen verbonden.

Ram

Kernwoorden die bij de Ram passen zijn; eerlijkheid, recht voor z’n raap, temperamentvol, vurig, daadkrachtig, humor en plezier.  
De zon staat van 21 maart - 20 april in dit sterrenbeeld. 

Stier 

Kernwoorden die bij Stier passen zijn; vastberadenheid, wilskracht, betrokkenheid, ongevraagd mening geven, zekerheid, warme persoonlijkheid, luxe en comfort.
De zon staat van 20 april - 20 mei in dit sterrenbeeld.

Tweelingen 

Kernwoorden die bij de Tweelingen passen zijn; wild en avontuurlijk, onafhankelijk, recht voor z’n raap, sociaal, geïnteresseerd, onvoorspelbaar, verrassend, analytisch, nieuwsgierig en gefocust.
De zon staat van 21 mei – 20 juni in dit sterrenbeeld.

Kreeft

Kernwoorden die bij de Kreeft passen zijn; intuïtief, mysterieus, dromers, theatraal, timide, zwaarmoedig, passievol, gevoelig en zorgzaam. 
De zon staat van 21 juni - 22 juli in dit sterrenbeeld.

Leeuw

Kernwoorden die bij de Leeuw passen zijn; trots, prestatiegericht, zelfvertrouwen, gul, galant, loyaal, positief, vriendelijk, sociaal en recht door zee, woede, en dramatisch.
De zon staat van 23 juli - 22 augustus in dit sterrenbeeld.

Maagd

Kernwoorden die bij de Maagd passen zijn; vastberaden, meesterlijk, perfectionistisch, kritisch, doortastend, diplomatiek, verlegen, sensitief, wilskracht en oplossingsgericht.
De zon staat van 23 augustus - 22 september in dit sterrenbeeld.

Weegschaal

Kernwoorden die bij de Weegschaal passen zijn; ijdel, aanwezig, beheerst, harmonieus, gereserveerd, beleefd, nieuwsgierig, rechtvaardig, onvoorspelbaar en leergierig.
De zon staat van 23 september - 22 oktober in dit sterrenbeeld.

Schorpioen 

Kernwoorden die bij de Schorpioen passen zijn; fel, bourgondisch, heel gevoelig, emotioneel, intensief, argwanend, wraakzuchtig, kieskeurig en jaloers.
De zon staat van 23 oktober - 21 november in dit sterrenbeeld.

Boogschutter 

Kernwoorden die bij de Boogschutter passen zijn; hardwerkend, daadkrachtig, rusteloos, ongeduldig, vrijheid, avontuurlijk, grappig, optimistisch, toegewijd en perfectionistisch.
De zon staat van 21 november - 21 december in dit sterrenbeeld.

Steenbok 

Kernwoorden die bij de Steenbok passen zijn; praktisch, vindingrijk, ambitieus, op tijd, gedreven, perfectief betrouwbaar, melancholiek en zelfkritiek.

De zon staat van 21 december - 19 januari in dit sterrenbeeld.

Waterman 

Kernwoorden die bij de Waterman passen zijn; excentriek, vrijgevochten, nuchter, allemansvriend, echte denkers, op zichzelf, eigenwijs, melancholiek, spraakwatervallen en samenwerken.
De zon staat van 20 januari - 18 februari in dit sterrenbeeld.

Vissen 

Kernwoorden die bij de Vissen passen zijn; kwetsbaar, empathisch, snel gekwetst, kattig zachtheid, gul, besluiteloos, dromers, intuïtief, artistiek en creatief.
De zon staat van 18 februari - 20 maart in dit sterrenbeeld.

De Nieuwe Maan staat in de periode dat de zon in het sterrenbeeld staat in hetzelfde sterrenbeeld. De karaktereigenschappen van dat sterrenbeeld zijn ook te koppelen aan de  Nieuwe Maan (zie maankalender).

Karaktereigenschappen worden in de Oosterse wereld gekoppeld aan de 5-elementenleer; Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Daarover de volgende keer meer. Wil je hierover meer informatie, neem dan gerust even contact op.

cadeau geven

Wilt u iemand verrassen met een persoonlijk en bijzonder cadeau? Dan is een Pure Time Wellness cadeaubon precies wat u zoekt!

© 2024 All Rights Reserved PureTimeWellness, Netherlands