De zomer is er!!!

 

Vuur

Zomer – Element Vuur.  Het Vuur Element staat voor zomer.  Ben jij een Vuur type?  Bij een vuur type horen de emoties vreugde, blijdschap, plezier maken, respect en levenslust. Diegene is helder van geest en zijn intuïtie is sterk.

 

 

 

Niet alleen sterk van intuïtie is hij (zij) maar heeft ook een sterke aantrekkingskracht en is expressief. Als een vuur type uit balans is, dan heeft hij de emotie haat, of een “kort lontje”.  Die blijdschap is dan overdreven (denk aan oververhitting) of juist het tegenovergestelde hiervan: helemaal niet blij. Emoties zoals diep verdriet en droefheid horen ook bij het hart. 

De twee organen die bij het Element Vuur horen zijn het Hart (yin) en de Dunne Darm (yang).

Chinees gezien heeft het Hart verscheidene functies:

  • Afhankelijk van de kwaliteit van de “voeding” van het Hart, bepaalt het hart ook de kwaliteit van het bloed. Volgens de Vijf elementen wordt het Hart door de Lever/Galblaas gevoed.
  •  Als het Hart in een goede conditie is, geeft het de mens een gezonde gelaatskleur.
  •  Het hart zorgt voor het vocht om te zweten. Als het Hart Qi (energie) leeg is, dan ontstaat er spontane transpiratie. Als het Hart Yin leeg is, dan ontstaat er nachtzweten.

Het hart is de zetel van het bewustzijn, van alle geestelijk activiteit. Het hart heeft invloed op alle mentale activiteiten, zoals het bewustzijn, het geheugen, het denken en de slaap. De kleur rood hoort bij het vuur element: denk aan zomer en liefde.En als je aan liefde denkt, bedenk dan dat hitte (temperatuur) en de tong (weefsel) ook behoren tot het element vuur. Bitter is de smaak die bij dit element hoort. 

Wil je kennismaken met voetreflexplus-massage, maak dan een afspraak voor een kennismakings-massage en heb je nog vragen, neem gerust contact met me op!

cadeau geven

Wilt u iemand verrassen met een persoonlijk en bijzonder cadeau? Dan is een Pure Time Wellness cadeaubon precies wat u zoekt!

© 2024 All Rights Reserved PureTimeWellness, Netherlands