De fasen van de Maan 

MaanIk denk dat we allemaal wel eens naar de maan hebben gekeken met een gevoel van ‘wauw, wat is de maan mooi’ of ‘wat staat die dichtbij’. Zelf vind ik de maan heel fascinerend. Hoe meer ik er over te weten kom, hoe interessanter ik de maan vind. Daarom wil ik jullie graag meenemen in een stukje kennis van de maan. 


We weten allemaal dat de maan invloed heeft op de aarde, eb en vloed is daar wel de bekendste van. Maar de verschillende fasen van de maan kunnen ook van invloed zijn op mensen, vooral als je daar gevoelig voor bent. Hoe vaak hoor je niet dat bij Volle Maan mensen onrustiger zijn. Ik zal jullie stap voor stap door de fasen meenemen. 

De fase van de maan wordt bepaald door haar positie ten opzichte van de zon en de aarde. De maan draait om de aarde en de aarde draait om de zon. De maan(yin) wordt door de zon(yang) verlicht en geeft zelf geen licht, daarom kun je soms de maan ook overdag zien. Wil je meer over yin en yang weten, lees dan deze blog.

 

Nieuwe maanNieuwe Maan – de maan staat tussen de zon en de aarde en wordt dus niet aan de kant van de aarde verlicht door de zon. De nieuwe maan is yang. Het is nu een mooi moment om je intentie te zetten voor deze maanmaand. Een intentie zetten kun je doen d.m.v. visualisatie, tekenen, door op te schrijven of een inzichtkaartte maken. 

 

wassende maanWassende Maan – beweegt van nieuwe maan naar volle maan. De wassende maan zie je tussen de 3,5 tot 7 dagen na nieuwe maan in de vorm van een sikkel. De wassende maan is yin. Wassende maan is het moment om in rust op je intentie te vertrouwen en moed te hebben. 

 

eerste kwartierEerste kwartier – de halve maan is zichtbaar. De halve maan is zichtbaar 7 tot 10,5 dagen na nieuwe maan. Het eerste kwartier is yang. Het is het moment om te kijken of je intentie nog aanpassing nodig heeft. Kijk terug op de intentie die je gezet hebt.

 

 

wassende maan 2Wassende Maan(Gibbous) – de maan wordt steeds verder zichtbaar. Deze wassende maan zie je tussen de 10,5 tot 15 dagen na nieuwe maan. Ook deze wassende maan is yin. Het is nu belangrijk vertrouwen te hebben in je intentie en daar waar nodig het nog beter aan te passen naar je wensen.

 


volle maanVolle maan
 – de maan wordt nu volledig door de zon verlicht. Deze fase is 15 tot 18,5 dagen na nieuwe maan. Volle maan is yang. Het is nu de tijd van alles of niets. De intentie zal zich manifesteren of aangeven dat je op de goede weg bent. Wees dankbaar voor dit moment.


gibbous moonAfnemende maan
 – de maan wordt weer wat minder zichtbaar. Deze fase is 3,5 tot 7 dagen na volle maan. Afnemende maan is yin. Het is tijd om te ontspannen en terug te kijken wat je intentie je gebracht heeft. 

 

 

laatste kwartierLaatste kwartier – de maan is weer voor de helft zichtbaar, nu de andere zijde. Deze fase is 7 tot 10,5 dagen na volle maan. Laatste kwartier is yang. Het is het moment om je opnieuw te oriënteren en te kijken wat je los mag laten en wat vernieuwing nodig heeft. 

afnemende maanAs-grauwe maan – de maan is weer een sikkel. Ze wordt ook wel de Balsamic genoemd, verzachtend. Deze fase is 10,5 dagen tot begin nieuwe maancyclus. As-grauwe maan is yin. Het is weer tijd om rust te nemen en aan nieuwe dromen/wensen te gaan denken. Wees lief voor jezelf.

 

Door te leven volgens de fasen van de maan, merk je dat periode van actie(yang) en rust(yin) je leven in balans houden. De fasen van de maan duurt tussen de 28-30 dagen. In die tijd heeft de maan in alle sterrenbeelden gestaan. Maar daar in een andere blog weer meer over.

Een overzicht van de nieuwe en volle maan vind je hier.

cadeau geven

Wilt u iemand verrassen met een persoonlijk en bijzonder cadeau? Dan is een Pure Time Wellness cadeaubon precies wat u zoekt!

© 2024 All Rights Reserved PureTimeWellness, Netherlands