Lente

 

hout

Lente – Element Hout. Op 21 maart is hier in de westerse wereld de lente begonnen. Wist je dat de lente volgens de Chinese Geneeskunde al twee weken eerder is gestart?

 

 

 

 

Lente behoort tot het element Hout. De lente staat voor opkomen, groeien en in beweging zetten. “Jonge yang” is actief en de beweging is naar boven en naar buiten. Dit kun je allemaal duidelijk zien in de natuur: de planten beginnen te groeien, krokussen bloeien en aan de bomen vormen zich nieuwe knoppen.

 

Groen is de kleur die bij de lente hoort, eigenlijk vanzelfsprekend. De kleur groen heeft een helende werking. Denk bijvoorbeeld aan lekker wandelen of fietsen in de natuur, je creativiteit ontwikkelt en hoe heerlijk ontspannend kan dat zijn!

 

De Lever (yin) en de galblaas (yang) zijn de twee organen die bij het element Hout horen. De Lever is verantwoordelijk voor de vrije stroom van energie (Qi).

 

De smaak die bij het element hoort is zuur. Zuur ontspant de lever. Dit kun je toepassen door in de ochtend op je nuchtere maag een glas lauw-warm water nemen met citroensap. Een manier om je lever te zuiveren, waardoor de energie weer vrij kan stromen. Het zuiveren doe je niet alleen met je lichaam. Denk ook aan de grote voorjaarsschoonmaak (zuiveren) van je huis!!

 

Emoties die bij de element hout horen zijn woede, frustratie of boosheid, daadkracht.

 

Naast de lever en galblaas spelen de pezen en ogen ook een rol in het element Hout. Wind is de klimaatfactor die bij het element hoort.

 

Als er verstoring (blokkade) is van de energie, de Qi, dan raken mensen sneller gefrustreerd of boos, hebben last van stijfheid of krijgen last van de ogen. Als je dus voorjaarskriebels krijgt, laat ze maar komen, dat hoort bij de lente! 

Wil je kennismaken met voetreflexplus-massage, maak dan een afspraak en heb je nog vragen, neem gerust contact met me op!

 

(In samenwerking met Judith Ros - Amaragd te Soest) 

 

cadeau geven

Wilt u iemand verrassen met een persoonlijk en bijzonder cadeau? Dan is een Pure Time Wellness cadeaubon precies wat u zoekt!

© 2024 All Rights Reserved PureTimeWellness, Netherlands