Een appeltje voor de dorst!

Het is momenteel het seizoen voor onze heerlijke appel. Zo uit het handje of verwerkt in heerlijke herfstgerechten. Daarbij komt nog eens dat een appel een goede invloed heeft op ons lichaam.


Een appel is voedend en zorgt tevens voor de vochtbalans. Het bevat weinig natrium, waar we toch al genoeg van binnen krijgen. De kleurpigmenten uit de appel bevatten antioxidanten die de cellen in ons lichaam beschermen.

Als je de appel zo eet, eet hem dan met schil en waar het kan verwerk hem ook met de schil. De schil bevat namelijk fosfor, wat goed is voor het geheugen. Verder zit bij de schil de meeste  vezels, pectine, vitamine C en caroteen. Vezels, appelzuur en pectine werken goed op de darmflora. Een appel toevoegen aan je zelfgemaakte jam zorgt, door de pectine, voor een natuurlijke binding en langere houdbaarheid. De pectine zorgt verder voor het kalmeren van de maag, stimuleren en ontsmetten van de darmen, absorbeert eventuele gifstoffen die weer positief werken op de huid en lever. De hoge concentratie van pectine en de anti-oxidanten hebben een positieve werking op de eigenschappen van cholesterol, waardoor het risico op hartaandoeningen wordt verminderd.

Voor diabetespatiënten is een appel heel goed. Ondanks het suikergehalte stijgt de bloedsuiker n.l. niet. De glycemische index van een appel (GI waarde =38) is laag.

We weten ook dat een appel invloed heeft op een goede cholesterolwaarde waardoor hartaandoeningen, wat een grote risicofactor is bij diabetes, verminderen.

Het eten van een appel in combinatie met kaneel is niet alleen lekker maar ook nog eens goed voor de bloedsuikerspiegel.

Kaneel zorgt namelijk voor beter reageren op insuline en het verwerken van glucose in de cellen, zodat de bloedsuikerspiegel wordt genormaliseerd. En dit vermindert de risicofactoren die verbonden zijn aan diabetes en hart en- vaatziekten.

'Snoep verstand eet een appel!' 

cadeau geven

Wilt u iemand verrassen met een persoonlijk en bijzonder cadeau? Dan is een Pure Time Wellness cadeaubon precies wat u zoekt!

© 2024 All Rights Reserved PureTimeWellness, Netherlands