Werken met essentiële oliën

 

Essentiële oliën In mijn opleidingen heb ik al meerdere keren kennisgemaakt met aromatherapie. Voor mij was het van belang dat het gebruik van essentiële oliën een therapeutische toevoeging is op mijn behandelingen. Het moest breed inzetbaar zijn en 100% natuurlijk. DōTERRA essentiële oliën voldoen volledig aan mijn voorwaarden.

 

 

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële olie wordt gewonnen uit alle delen van bomen en planten. De puurheid en therapeutische waarde worden o.a. bepaald door de chemische bestanddelen. De kwaliteit wordt bepaald door het deel of de delen van de plant of boom, de grond waarop het wordt geteeld, het gebied en klimaat, oogsttijd en methode van het destilleerproces. Het bewaren en de manier van gebruik is ook van belang. Essentiele oliën zijn vluchtig, aromatisch en worden snel opgenomen door de huid. De essentiële oliën hebben het vermogen om elke cel in ons lichaam te beïnvloeden en vervolgens te worden afgebroken als alle andere voedingsstoffen.

Therapeutische effect

Door het inzetten van essentiële oliën bij de behandeling van klachten kunnen we het zelf genezend vermogen van het lichaam ondersteunen. Ze ondersteunen zowel het fysieke, emotionele als spirituele proces. Het is dan wel van belang dat je essentiële oliën gebruik in de zuiverste vorm en met de hoogste therapeutische waarde. Je kunt de oliën aromatisch, plaatselijk of inwendig gebruiken. Bij inwendig gebruik moet de olie 100% zuiver zijn en beslist geen chemische toevoegingen hebben. Let op; om de therapeutische waarde van de essentiële olie te behouden mag deze niet verwarmd worden boven de 45° C.

Wil je meer weten over het gebruik van dōTERRA essentiële oliën in mijn behandelingen of voor eigen gebruik thuis, bel of mail me of neem contact op via mijn eigen dōTERRA pagina, klik hier