Omelet -Element Hout

 

hout

Omelet met verse kruiden. Omelet voor ontbijt? Ik vond dit recept van Jutta Koehler zeer verfrissend en smaakvol. Het is een gerecht bedoeld om te eten in de lente; en voldoet aan de vijf elementen.  

 

 

Omelet met verse kruiden

(Glutenvrij)

Ingrediënten

Hout: scheutje azijn
Vuur: verse basilicum, hoeveelheid naar smaak
paar blaadjes verse salie
Aarde: 3 eieren
1 el roomboter
Metaal: een paar takjes verse dille
verse bieslook, hoeveelheid naar smaak
verse gember, stukje van 2 cm
½ bakje tuinkers
Water: snufje zeezout

Schil en rasp de gember. Snij alle kruiden klein. Klop de eieren met een garde en voeg de kleingesneden kruiden, de geraspte gember, het zout en de azijn toe. Verhit de roomboter en giet het eimengsel in de koekenpan. Bak de omelet aan beide kanten. Maak het gerecht nog voedzamer door het te serveren met restjes rijst. 

Effect op het lichaam:
Voedzaam voor Milt en Maag. Versterkt Jing. Minder geschikt bij wind-ziektes.

Leuk weetje: 
In de 14e eeuw was bekend dat dille de steen in de blaas breekt. Dille was (is) goed tegen het woelen in de buik en helpt tegen een zwakke spijsvertering. Volgens de westerse geneeskunde bevat dille de aromastof carvon. Carvon bevordert de doorbloeding van de darmwand. Darmgassen kunnen beter worden geresorbeerd en uit de darm worden verwijderd. Dille heeft een verwarmende thermische werking. Goed te gebruiken bij Milt Qi deficiëntie,damp en kou van de Maag.

(uit het boek Ontbijt Je Fit van Jutta Koehler).

 

Wil je kennismaken met voetreflexplus-massage, maak dan een afspraak voor een kennismakings-massage en heb je nog vragen, neem gerust contact met me op!

cadeau geven

Wilt u iemand verrassen met een persoonlijk en bijzonder cadeau? Dan is een Pure Time Wellness cadeaubon precies wat u zoekt!

© 2024 All Rights Reserved PureTimeWellness, Netherlands