Winterzonnewende, begin van de winter 


 Winter zonne wendeDe aarde heeft ongeveer 365 dagen nodig om rond de zon te draaien. De stand van de zon
geeft onze maanden, seizoenen en de dierenriemtekens. Begin van zomer en winter worden bepaald door de zonnewende. Op 21 december dit jaar is de winterwende, het is dan de kortste dag van het jaar op het Noordelijk halfrond. Het wordt ook wel midwinter genoemd. Het is het moment waarop de dagen weer langer worden. Deze dag wordt in veel landen gevierd met het feest van de terugkeer van het licht en het leven (Yule, Yoel, Lucia, Inti Raymi). 

 

Het Christendom heeft deze datum vermoedelijk overgenomen, de viering van Kerstmis. De viering van het winterwendefeest gaat vaak gepaard met veel licht en vuur. Soms wordt een brandend wiel of rad gebruikt, dat de zon symboliseert. Het winterseizoen is het moment om je terug te trekken, net zoals de natuur doet. Bomen, planten en ook dieren trekken zich
terug om te herstellen, zodat ze weer sterk aan het nieuwe jaar kunnen beginnen.

Nu is het dus de tijd om naar binnen te keren en terug te kijken wat het jaar je heeft gebracht. Waar wil je mee verder en wat mag je loslaten. Door je rust te nemen en wat stappen langzamer te gaan, kun je ontdekken wat in het licht mag komen te staan en waar je het volgend jaar weer verder mag groeien. Vertrouw op je innerlijke gevoel en je zal zien dat de inspiratie vanzelf komt. Want waar rust is kan inspiratie en creatie groeien en kom je in een flow.

De maan heeft een cyclus van ongeveer 30 dagen, waarin zij om de aarde draait en alle dierenriemtekens doorloopt.
Zowel de cyclus van de zon, als de cyclus van de maan kunnen je in een flow brengen, waardoor het leven als vanzelf stroomt. 

Daar de volgende keer meer over.  

Een interessant filmpje over wat er deze maand allemaal gebeurd in het universum https://youtu.be/WgdRn3cBzVo

cadeau geven

Wilt u iemand verrassen met een persoonlijk en bijzonder cadeau? Dan is een Pure Time Wellness cadeaubon precies wat u zoekt!

© 2024 All Rights Reserved PureTimeWellness, Netherlands